2024-03-28

Klaipėdos bauhauzas

Vokiečių kultūros dienos 2019

Kūrybinės dirbtuvės mokiniams

Klaipėdos bauhauzas

Kovo 22-24 dienomis Simono Dacho namuose Trylika 9-12 klasių vokiečių kalbos besimokančių mokinių  iš Vilniaus, Šiaulių, Priekulės, Klaipėdos dalyvaus kūrybinėse dirbtuvės Simono Dacho namuose. Šiuos mokinius vienija tai, kad jie domisi architektūra, istorija ir turizmu, mėgsta tyrinėti ir rašyti. Dirbtuvės skirtos bauhauzo 100 metų jubiliejui ir rengiamos remiant Vilniaus Goethe‘s institutui.

Dirbtuvių metu jaunuoliai galės susipažinti su bauhauzo stiliaus ypatumais, su bauhauzo architektūra pasaulyje, Lietuvoje ir ypač Klaipėdoje. Taip pat dalyviai sužinos apie turistinių maršrutų kūrimo metodiką ir dalyvaus maršruto kūrimo mokymuose. Keliaudami per Klaipėdą jie apžiūrės ir nufotografuos bauhauzo objektus uostamiestyje bei grupėse kurs maršrutus, jų pavadinimus ir tekstus, o paskutinę dirbtuvių dieną galės juos išbandyti.

Dirbtuvių dalyviams paskaitas skaitys ir mokymus ves Kauno technologijos universiteto Architektūros istorijos ir paveldo tyrimų centro vadovas  dr. Vaidas Petrulis ir Klaipėdos valstybinės kolegijos Turizmo ir rekreacijos katedros lektorė Laurencija Budrytė-Ausiejienė.