2024-04-20

VKD 2020: moksleivių kūrybinės dirbtuvės

Trečiąją dirbtuvių dieną dalyviai pradėjo pasivaikščiojimu ir atrinktų maršrutui objektų apžiūrinėjimu bei lankymu. Po to rinko medžiagą objektų aprašymams ir… susidūrė su problema: medžiagos nedaug. Mums maloniai pagelbėjo Klaipėdos apskrities  viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Periodikos skyriaus darbuotojos, padėjusios rasti informatyvių straipsnių sovietinio laikotarpio periodinėje spaudoje.

Na o daugiausiai diskusijų sukėlė paprastas klausimas – kaip maršrutas bus pavadintas? Bene iš dešimties pasiūlymų balsavimo būdu nugalėjo “Atgal į “šviesų rytojų”: sovietmečio architektūriniais pėdsakais”

Trys įdomios dienos baigėsi, liko „namų darbai” – užbaigti tekstus, atrinkti maršrutui iliustruoti tinkamas fotografijas, padaryti maršruto aprašą. Moksleiviai sužinojo, kokie būna ir kaip kuriami maršrutai: kaip atrinkti objektus, numatyti maršruto kelią, kelionės priemones, į ką atkreipti dėmesį, renkant pavadinimą ir dar daug kitų dalykų. Tačiau labai svarbu ir tai, kad jie daug naujo sužinojo apie savo gimtąjį miestą.

Dirbtuvėms vadovavo puiki gidė, Klaipėdos valstybinės kolegijos lektorė Laurencija Budrytė – Ausiejienė. Jos vyko remiant Goethe’s institutui.