2024-05-08

Sonni Maier teatras

Spektaklis „Druck“ (Spaudimas)

Fantastinis trileris apie medijų kompetencijas ir jų neadekvatų panaudojimą

2019-05-09 dieną 18.00 Žvejų kultūros rūmų Mažojoje salėje buvo rodomas Sonni Maier teatro  (Vokietija) spektaklis  vokiečių kalba „Druck“ (Spaudimas). Šis spektaklis – Klaipėdos vokiečių bendrijos organizuojamų Vokiečių kultūros dienų renginys. Džiugu, kad spektaklis turėjo didelį pasisekimą, salė buvo pilnutėlė, o žiūrovai, kurių daugumą sudarė vokiečių kalbos besimokantys vyresniųjų klasių mokiniai,  liko labai patenkinti. Po spektaklio norintys turėjo galimybę pabendrauti su spektaklio kūrėja Sonni Maier.

Apie spektaklį

Cynthia ir Andi anksčiau buvo geriausi draugai. Tačiau moderniausia „App“ SURI viską pakeitė… Andi žiūri į naujovę skeptiškai, o jo draugė Cynthia naudoja programą ir su jos pagalba sėkmingai daro verslininkės karjerą. Ji nuolat online, ją užvaldęs peržiūrų ir like‘s godulys. Tačiau karjera turi savo kainą, o „App“ – pražūtingą pašalinį poveikį. Ir čia Andi sugalvoja linksmą „išprotėjusį“ planą, kaip iš to užburto rato išvaduoti savo draugę.

Apie teatrą

Nuo 2008 Sonni Maier teatras savo spektakliuose nagrinėja jaunimui aktualias problemas. Spektakliai rodyti daugelyje Vokietijos miestų bei devyniose Europos Sąjungos valstybėse, vaidinta jau 1000 kartų. Kūrybinėse dirbtuvėse, susitikimuose su aktoriais jau dalyvavo šimtai žmonių. 2016 metais teatras apdovanotas Vokietijos „Fair Trade Award“ bronza už miuziklą „Global Playerz“. Teatrologės ir pedagogės Sonni Maeier teatras vienija 11 kūrėjų ir bazuojasi Wittene.

Klaipėdos vokiečių bendrija dėkoja Tautinių kultūrų centrui už paramą organizuojant Vokiečių kultūros dienas ir pravedant renginius.

Rasa Miuller

Vokiečių kultūros dienų koordinatorė