2024-04-30

Atvelykio šventė

Bendrijos Atvelykio šventė tradiciškai vyko Hermano Zudermano gimnazijoje 2024-04-06 d., šeštadienį, po Šv. Velykų. Po bendrijos pirmininko Arnoldo Piklaps pasveikinimo, apie Šv. Velykų prasmę kalbėjo kunigas Reincholdas Moras. Sveikinimo žodį tarė ir Vokietijos ambasados linkėjimus perdavė Vokietijos garbės konsulas dr. Arūnas Baublys. Sveikino ir Berlyno kraštiečių grupės pirmininkas Hans-Jürgen Müller. Kadangi pirmoji bendrija buvo įkurta 1989 metų balandį kaip Vokiečių–Lietuvių kultūros draugija, kuri 1993 m. pasivadino „Klaipėdos vokiečių bendrija“ tai Bendrijos įkūrimo 35-mečio proga berlyniečiai padovanojo Bendrijai palapinę ir grilio aparatą. 35-mečio proga sveikino ir Vilniaus vokiečių bendruomenės „Heimatgruss“ atstovai pirmininkas Mindaugas Jonaitis ir garbės pirmininkas Erwinas Peteraitis.

2021 m. Bendrija pasirašė Bendradarbiavimo sutartį su Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios atstatymo fondu. Pirmininkas Arnold Piklaps tęsdamas įsipareigojimus remti bažnyčios atstatymą įteikė Fondo direktorei Lilijai Petraitienei 750 eurų vertės paramos čekį. Koncertavo Irenos Šemeklienės  vadovaujamas choras „Laudamus“ iš Šilutės.

Po koncerto ir sveikinimų šventė tęsėsi mokyklos valgykloje.

Kol suaugę vaišinosi, juokavo, bendravo, vaikai ieškojo parke Velykų kiškio išslapstytų margučių, kuriuos vėliau rideno ir tikrino jų kietumą. Už stropumą visi gavo šokoladinių kiaušinių ir zuikių.